مصادف با ایام تعطیلات که باید فصل رونق توریسم باشد، با نگاهی به کاهش توریستهای داخلی و تقریبا حذفشدن توریستهای خارجی، با محمد عبداللهی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان اشیاء قدیمی و صنایع دستی درخصوص بازار واحدهای صنفی صنایع دستی و عمده مشکلات آنها گپی کوتاه داشتهایم.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان اشیاء قدیمی و صنایع دستی، عدم ورود توریست را مهمترین مساله این صنف، میداند؛ اتفاقی که به حذف مشتریان و مخاطبانی منجرشده که از عمدهترین ممر درآمد این واحدهای صنفی بهحساب میآمدند.
سایر معضلات، بهگفته عبداللهی، داخلی بوده و به گرانشدن مواد اولیه، بالارفتن دستمزد، پایینآمدن توان اقتصادی مردم و ازسوی دیگر، عملینشدن وعدههایی که براساس قوانین و پیمانهای ارزی برای صادرات به واحدهای صنفی صنایع دستی و فروشندگان اشیاء قدیمی داده شده بود، مربوط میشود؛ مشکلاتی که همگی دست به دست هم دادهاند تا رکود جدید و شدیدتری را بر این صنف حاکم کنند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان اشیاء قدیمی و صنایع دستی، درخصوص قوانین و تعهداتی که در مورد صادرات عملی نشده، توضیح میدهد که «بسیاری واحدهای صنفی، توان سپردن تعهداتی که بهمنظور برگشت ارز صادراتی وضع شده را نداشته و بنابراین راکد شده و واحدهای صنفیشان همانند ایام قدیم شلوغ نیست.»
عبداللهی، می گوید اقتصاد با سیاست خارجی گره خورده و فعلا چشماندازی برای رونق واحدهای صنفیشان، وجود ندارد. بهگفته او: با توجه به انتخابات ریاستجمهوری، واحدهای صنفی امیدوارند که سیاستهای خوبی در صنعت توریسم و رونق کسب و کارشان اتخاذ شود.
اقتصاد برخی واحدهای صنفی در ایران به سیاست خارجی گره خورده؛ اتحادیه صنف فروشندگان اشیاء قدیمی و صنایع دستی از آن قسم است که باتوجه به فضای انتخابات ریاستجمهوری، واحدهای این صنف همگی امید دارند که با روی کار آمدن دولت جدید، تجدیدنظری در صنعت توریسم که یکی از مهمترین منابع درآمد آنها محسوب میشود، صورت بگیرد.